Gatene i Assisi

Mange av gatene i Assisi er dekorert med mange forskjellige slags blomster og trær. Det er riktig idylliskt å spasere rundt i byen i stillhet og refleksjon - bare nyte de mange blomsterfarger og blomsterprakt som vokser opp mot de flotte natursteiner av vegger og gulv som Assisi er bygget opp av. Noen steder er det som å komme rett inn i en oase, liggende midt inne i en middelalderby.

Det myldrer av koselige restauranter i mange av gatene, hvor det serveres mange deilige lokale italienske retter. Det er riktig hyggelig å sette seg ned enten for en smakfull lunsj, middag, eller bare til en deilig kopp cappuccino, espresso, kafè americano, og en smakfull italiensk is. 

Det hersker en utrolig stillhet, fred og ro over byen, noe som gjør at mennesker lett kommer inn i deres eget indre stille rom. Så forbli i deres hjertesentre og ta imot de gaver som Frans og Klara stimulerer å gi under deres opphold.

Handelsstanden i Assisi er for det meste bestående av souvernirbutikker som selger tusenvis av mange forskjellige slags guddommelige nipsfigurer, bilder, smykker etc. og særlig figurer i de mange fasonger laget som Frans og Klara. 

 

 

Bilde tatt igjennom en av Assisis mange porter, som viser bymyren på utsiden, samt flott utsikt utover dalen - badende i ettermiddagssollys.